ОПЛОЧЕНО...

Чим дальше - тим зрозумілішим стає правда про те, що подвійне «християнське» життя в принципі можливе, але нічого доброго воно не приносить. Але може приносити розчарування, страждання, призводити до гордині, само-праведності…
Те що зараз пишу, те й думаю, те й переживаю. Ця тема точно про мене і моя. 
Я маю вибір! При чому вибір абсолютно однозначний і варіантів тільки два: 
1. Жити згідно задуму Творця (щодо мене), це те ж саме що жити з Його Волі для мене, це те ж саме, що виконувати своє призначення на землі.
2. Жити згідно свого «бачення», що баченням назвати надзвичайно важко і буде не правильним. Швидше жити за течією, згідно навколишньої системи, з її принципами і правилами. Це жити за своїми пожадливостями (похотями), або банально тілесними бажаннями, близькими до інстинктів.
Дивлячись на цих два пункти, більшість людей (я так думаю і сподіваюсь) чисто свідомо, розумом, природно вибрали б автоматично варіант перший. Але за нього потрібно платити! А, знову ж таки більшість людей платити не любить і не хоче. Хоча й може хотіли б, але не люблять. Платити – це означає віддавати те що вже є, за те чого ще немає, але принаймні подобається, чи хочеться, чи не помішало б. І було б добре якби платити потрібно б було один раз. Але за перший варіант потрібно платити постійно – все життя! І чим? От якби ще чимось матеріальним, навіть цінним. Але знову не все так просто – розраховуватись потрібно собою – власними вподобаннями, бажаннями, пристосуваннями, звичками. А ще платити - це прикладати зусиль для дисципліни, порядку. І головне, що ніхто не перечить такому розкладу. І більше того – ніхто не проти… але з понеділка.
Ось ще один важливий момент про вибір першого варіанту. Коли людина таки наважується і збирається силами досягати і прикладати зусиль, то вона стає об’єктом атак всього зла і світської системи. Бо тоді для них виникає загроза розпаду і послаблення сил. А натомість підсилюються позиції Царства Бога і сили Церкви, що є головним задумом Бога для спасіння і свободи всіх людей.
А от за другий варіант, здавалось би платити не потрібно. Все як є так є. Все пливе своїм плином. Може й не дуже все подобається, але все ж так дуже легко. Часом і совість дає про себе знати і добре усвідомлена відповідальність перед Богом, що приносить незручностей найбільше. Все це можна заглушити роботою, телевізором, інтернетом – головне щоб час проходив швидко – і лягти спати. З дня в день. З понеділка все буде краще. Завтра зранку все зміниться. І плата за цей вибір надзвичайно велика і фатальна – це особисте життя і життя оточуючих людей. Тут мова і про якість того життя і про внутрішнє задоволення і про щастя.
Але все це теорія і слова. Хоча вони дуже близько межують з практичним життям і рішеннями. Те що в нас є – це даний момент. І якщо Бог дасть наступний «даний момент», то ми ще його будемо мати. Кожен з них – це шанс і можливість не починати знову, а правильно прожити зараз!
Потрібно озброїтись думкою про те, що ніхто інший за мене не зможе прийняти моїх рішень! Ніхто інший не може зробити мій вибір! Ніхто не може виконати моє призначення! Але не менш важлива думка про те, що за все потрібно платити! Або бути вірним в малому і великому, почути похвалу від Бога та прожити справді якісне і потрібне життя. Або жити як живеться, не докладаючи зусиль до того, щоб взнати і виконати задум Творця і прожити життя, котре ніхто навіть не згадає добрим словом.

Коментарі