Релігійний стандарт - РЕСТ

ISO 9001
Одне з найвитонченіших збочень, до котрого "дожилось" людство. А ще це збочення пов'язали з Богом і сказали що так було завжди і прийняли за норму. Тепер, коли я, як нормальна людина, нормальній людині щось кажу про нормального Бога, то ми говоримо на різних мовах, бо існує призма - РЕСТ.
РЕСТ має купу різновидів. Більше того, він практично в кожного свій. При цьому кожен знає яким має бути сам, і що такими ж мають бути інші. Якщо ж ні, то анафема! 

Буває також колективний РЕСТ - не менш збочений і страшний, бо через нього когось спалили, когось роздерли, Когось розіп'яли.

РЕСТ має за основу: "треба" і "не можна".

Ці "треба" і "не можна" не дають нормально і спокійно жити ні їх носієві ні оточуючим його людям. Бо самого гризе з середини за "невідповідність", і когось гризе не менше. Так і живемо, ретельно шукаючи соломинку в оці ближнього. І вдається ж її розглянути не зважаючи на колоду у власному. 

РЕСТ змушує людей носити маски, вдаючи із себе праведників (тобто "відповідних"), позбавляє свободи вибору та можливості скрізь і завжди залишатись собою.

РЕСТ існує як в церкві так і поза нею. Люди сприймають один одного через ті ж "треба" і "не можна".

Ось цікавий факт. Якщо я скажу комусь, що не палю цигарок і не п'ю вогняної, бо НЕ ХОЧУ цього робити, то мені віддадуть респект і уважуху. Скажу ж те саме, бо мені НЕ МОЖНА, скажуть що я придурок. А якщо я ще скажу тому комусь, "ходи зі мною в церкву" в контексті вищесказаного... О... І я їх розумію. Хто з адекватних людей захоче жити під прицілом "праведної" публіки, котра тільки й чекає наступного глюку товариша, щоб швидко "вилікувати" його, продемонструвавши своє "я ж так не роблю". Хоча насправді, це мова про ту ж саму соломинку і колоду в оці. Не робиш це, робиш щось інше. Або не робиш його на людях, а в хаті, коли ніхто чужий не бачить. Свої ж мусять миритися зі справжнім єством.

РЕСТ - страшна штукенція! І головне, що нічого спільного з Богом і Його стандартом не має і близько. А Його стандарт простий і однозначний - ЛЮБОВ! Про котру й оду складено в біблії, що вона не заздрить, не шукає своєї вигоди, не задирає носа і не б'є по голові за "невідповідність". Котрою Бог полюбив нас як найрідніших діточок, кожного по особливому, не зважаючи на ті всі наші глюки, дурні вчинки і суцільне егоїстичне життя. 

І Ісус прийшов, поламавши всі РЕСТи і відповідні до них очікування, для того щоб ми не грали гру "хто кращий", а насолоджувались життям з Ним - реально! А Він коли каже щось в житті змінити, то робить це надприродно-тактовно і ніжно, так що "НЕ МОЖНА" перетворюється "В НЕ ХОЧУ", а "ТРЕБА" в "ХОЧУ". І всі ці перетворення - це швидше перевтілення, і не виглядають тупо та занудно, а навпаки, приносять глибоке задоволення від життя.

Коментарі

  1. Коли люди перестають насправді чути голос Бога - їм потрібні правила: "не можна" і "треба". Це сигнал, що життя вже помирає... Бо коли людина говорить з Богом - Він Сам їй все розкаже і пояснить...

    ВідповістиВидалити

Дописати коментар