... з ніг на голову

Все більше переконуюсь в тому, що в нашому світі все перевернуто з ніг на голову.
І коли Христос говорив про дві будівлі: на камені і піску – Він говорив про ОСНОВУ для життя. Вона (основа) закладається по любому і в кожного своя. Де і на чому – це особистий свідомий чи не свідомий вибір. Ми ж живемо і будуємо своє життя…
Чому з ніг на голову? Бо суспільство в цілому, а також окремо кожен в ньому щоденно і щохвилини піклуються про РЕЗУЛЬТАТ більше ніж про його ПРИЧИНУ.
Запитай в себе і в близької для тебе людини: – «Що є ОСНОВОЮ твого життя»? Це питання, на котре при нормальному розкладі речей, має бути миттєва відповідь абсолютно в кожної свідомої людини. Натомість воно виявляється надзвичайно складним для більшості і приводить людей в ступор. А тих хто ці питання ставить багатозначно називають філософами.
А про що свідчить подібна ситуація? Що основи немає? Та ні – вона якась є. Але НЕ піклується власник свого життя про те, щоб будувати його (те життя) САМОМУ, на ОБРАНОМУ міцному фундаменті – тобто формувати свою життєву позицію чітко і однозначно. Натомість йому (власнику життя) будують мозги всі кому не лінь, всі кому ним дозволено це робити – з телевізора, з нету, під під’їздом на лавці, і ще повно таких джерел і «експертів», що інтенсивно і навіть агресивно роблять з людей желе. Пробачте.
Як результат, при життєвих штормах і навіть штормиках, людину хитає в різні боки, навіть часто з крайності в крайність. Де тоді цій людині взяти внутрішню рівновагу, спокій, мир? Де такому суспільству взяти рівновагу, спокій, мир? Бігли до порадників, котрі «все знають» і кажуть як на потріскані стіни натягнути шпалери щоб не видно було тріщин в кулак? А що далі? Далі стає все більше «винних» у всіх нещастях. А що в кінці? РУЇНИ!
Так само як виховувати дитину, розповідати, що потрібно бути чемним, чесним, щирим, але не сказати для чого це все потрібно і як цього досягти якісно.
Краще вже мати неправильну позицію, але чітку, осмислену і зрозумілу ніж НЕ мати її зовсім. Краще помилятись, але щиро, ніж танцювати під граючі дудки зі всіх сторін. Бути або холодним, або гарячим, але не теплим. Постійно ШУКАТИ і ЗНАХОДИТИ, визначатись і рухатись.

Щодо мене, то я все глибше розумію що єдиною, істиною основою є вчення і принципи Ісуса Христа. Їх не потрібно формулювати, легко знайти і зрозуміти, а потім прийняти і виконувати. І все те, чого досягає миролюбне населення Землі, будується на основі Його слів: - «Отож, кожен, хто слухає цих Моїх слів і виконує їх, подібний до чоловіка розумного, що свій дім збудував на камені». (Матвія 7:24)

Коментарі