ОНОВЛЕННЯ ШЛЮБНОГО ЗАВІТУ

29.05.2016
Ця дата стала знаменною в історії церкви "Віфлеєм" міста Дунаївці. Тому що вперше відбулост МЕГА глибоке у всіх відношеннях дійство - укладення і оновлення шлюбного завіту!
Сім пар різного віку, вирішили засвідчити перед Богом, людьми і всім духовним світом про те, що дана Богом для них сім'я - це найбільша цінність на землі.











Людина, котра заключає з кимось завіт, бере на себе відповідальність дотримуватись вказаних в ньому певних, покладених на неї зобов’язань.

Стосунки між Богом і людьми впродовж всієї історії, теж основувались і продовжують основуватись на завітах між Ним і людьми.

Бог завжди вірний завіту!

Люди завжди завіти порушували і порушують. В тому числі з Богом. І оновлення завіту з Богом – це неодноразова практика ізраїльського народу.

Таким чином, люди офіційно каялись у своїх гріхах, відступі від Єдиного Бога і обіцяли Йому Одному надалі служити.

Що стосується шлюбного завіту.
Шлюб — це добровільний, рівноправний союз (ЗАВІТ) між жінкою і чоловіком, спрямований на створення сім'ї.

Офіційно чи не офіційно, двоє людей, котрі погоджуються поєднати свої життя, беруть на себе певну відповідальність щодо того спільного життя.

Якщо ж не беруть цієї відповідальності (офіційно), то відбувається досить парадоксальна ситуація. Кожен з них має очікування щодо свого партнера, що той інший, або інша сторона, його чи її буде любити, шанувати, прощати, розуміти... А це означає, що кожна людина, має базові потреби, причому у всіх людей вони однакові, бути прийнятою, щоб про неї хтось піклувався, любив.

Вступаючи в шлюб, кожен з учасників мав би брати на себе відповідальність забезпечувати задоволення базових потреб тієї людини, з котрою сходиться.

***
Еф. 5:31-32
Покине тому чоловік батька й матір, і пристане до дружини своєї, і будуть обоє вони одним тілом.
Ця таємниця велика, а я говорю про Христа та про Церкву!

Сім’я – це дуже цінний задум Творця, якщо на неї спрямована стратегічна війна сатани.

Сім’я – це могутній інструмент Бога, котрий здатен відобразити Його Самого.

Сім’я за задумом Бога – це образ і символ єднання і стосунків.

Чи не є єднання природою триєдиного Бога?

Еф. 5:25
Чоловіки, любіть своїх дружин, як і Христос полюбив Церкву, і віддав за неї Себе…

Чоловік так має любити свою дружину, як Христос Свою Церкву! І якщо чоловік про це знає, це усвідомлює, прагне всіма силами цього, Бог сприятиме! Бо це Його такий задум! І тоді сім’я стає образом єднання Христа і Церкви для всіх тих, хто не знає Бога, але бачить цю сім’ю.

Питання… чому ситуація зовсім інша? Чому шлюби розпадаються? Чому чоловіки тероризують своїх дружин, принижують їх, нехтують ними?

Бо триває цілеспрямована війна проти сім’ї продовж віків. Бо з дитинства, більшість бачить сім’ю іншою, НЕ такою, як її задумав Бог. Відносини між батьками створюють перший образ стосунків в сім’ї в дитині. І цей перший образ стає основою. Далі цей образ підсилюється навколишнім світом, ситуаціями, розмовами.

Тобто з самого дитинства, в людини формується її особиста сім’я.

Цей ланцюг неперервний, якщо його не перервати. Якщо зараз чоловік не докладе всіх сил для того, щоб розірвати його і почати по іншому відноситись до своєї дружини і сім'ї.

Хто, вступаючи в шлюб, планує погані стосунки, розлучатись? Мабуть ніхто!

Але що ми маємо? Що відбувається сьогодні тільки в Україні? Понад 60% розлучень. Більше половини дітей в Україні не живуть з рідним батьком. Хіба не видно, що сім’я – це мішень диявола, мета котрого знищити?

Хто має створити правильний образ сім’ї, як не ті, хто точно знають якою вона має бути?

І ще одне питання. Чию волю виконує людина, котра свідомо чи не свідомо руйнує сім’ю? Свою чи чужу?

А якщо говорити про чоловіків, то на них лежить особлива відповідальність за їх сім’ї – бо саме вони мають проявляти активність і ініціативу, як і Христос.

Чоловіки покликані любити і віддати себе – як Христос по відношенню до Церкви.

І ця дія НЕ без Божої мети. Христос віддав Себе заради Церкви, … щоб була свята й непорочна! Еф. 5:25-27

Ось мета кожного чоловіка християнина! І досягати цієї мети чоловік має за прикладом Христа.

Тепер для кожного чоловіка є відомою і чітко визначеною Божа воля щодо його життя і діяльності. І жоден не може сказати: - «…я не знаю Божої волі щодо мене».

Чому чоловік, котрий знає, яким має бути, не є таким?

Сім’я – це Божий символ єднання.

В сім’ї і через сім’ю, Бог досягає в людині досконалості, перетворюючи у Свій обрах, через дотримання обіцянок, даних перед Богом і свідками один одному.

Чому ОНОВЛЕННЯ? Бо ми помиляємось і маємо потребу в ОНОВЛЕННІ!

Сім’я постійно знаходиться під прицілом і під атаками та нападками сатани, в котрого ціль знищити і спотворити її.

АЛЕ БОГ за нас!

Коментарі

Дописати коментар